Dynamics NAV opgradering giver god energi hos CULT

NAV opgradering fra NAV 2009 til NAV 2016


CULTCULT, der fremstiller energidrikke o.l., har været igennem en succesfuld ”work smarter proces”, hvor alle arbejdsgange og processer blev analyseret. Det er altid givtigt, at få kortlagt en virksomheds processer, så virksomheden er sikret så optimale processer som muligt. I den forbindelse blev CULTs Dynamics NAV 2009 opgraderet til en NAV 2016 i samarbejde med C2IT.

CULTs NAV 2009 løsning indeholdte en række værdifulde funktioner, der understøttede kravene til at producere og distribuere energy drinks, soft drinks m.m. – og dette skulle der tages højde for i projektet.

 

Projektforløb:

 1. C2IT gennemførte en analyse af NAV 2009 databasen. Formålet var at få et komplet overblik over tilpasninger og anvendte funktioner. Ligeledes blev der lavet en analyse af integrationer, da CULT har relativt mange integrationer og EDI set-up med kunder, leverandører og lagerhotel.
  På baggrund heraf kunne CULT tage stilling til, hvilke funktioner der skulle løftes med op i den nye NAV 2016.

 2. C2IT foretog herefter den tekniske databaseopgradering, hvor også tilpasset funktionalitet fra tidligere leverandører blev optimeret.
  Datakonvertering var også en del af denne proces, således at CULT fik alle historiske data/poster med i NAV 2016.

 3. Testfasen af NAV 2016 foregik ved, at alle brugere igennem længere tid havde noteret i et skema, hvilke funktioner i NAV 2009, de præcist brugte. Herefter testede og analyserede vi følgende: 
  • Test af hvorvidt NAV 2009 processerne kunne gennemføres i NAV 2016.
  • I testfasen af ”gamle” procedurer blev der også analyseret på, om processen var optimal eller ej. Herved var der også fokus på bedre udnyttelse af NAV 2016 standardfunktionalitet, så flere steder blev processerne yderligere optimeret.

 4. Inden driftsstart blev der afholdt en driftsprøve. Formålet er, at CULTs brugere skal bevise overfor CULTs ledelse og C2IT, at de kan håndtere alle CULTs NAV 2016 processer.
  Driftsprøven gik fint, og CULT gik i drift 1. oktober 2016. Inden da var den tekniske opgradering blevet foretaget i juni, og testperioden blev udført i august og september 2016.

 

Optimering

Efter en kortere driftsperiode har CULT haft fokus på yderligere optimering af processerne i NAV 2016. CULT får produceret flere steder og har lagerhotel. Derfor er så realtime data som muligt en forudsætning for, at CULT kan operere i et marked med meget kort leveringstid. CULTs Supply Chain er illustreret neden for. 

CULT og C2IT har i samarbejde optimeret dataintegrationen i hele Supply Chain, således at CULTs mange NAV 2016 lokationer løbende bliver afstemt med beholdning og flytninger vha. dataudveksling.

Ydermere er CULT nu i gang med at optimere den samlede planlægning. Tidligere blev forecasting, indkøbsdisponering og produktionsplanlægning foretaget i Excel. Herfra blev ordrerne oprettet manuelt i NAV 2009. Hele denne håndtering bliver nu afløst af standard behovsplanlægning i NAV 2016.

CULT - Illustration af CULTs Supply Chain - Optimering med Dynamics NAV opgradering
Illustration af CULTs Supply Chain. 

 

Gevinster

Hele projektforløbet og NAV opgraderingen som sådan har givet CULT et løft og en række gevinster, som de her uddyber. 

Tanja Kristensen, Finance Manager og NAV projektleder, CULT - Dynamics NAV opgradering med C2ITTanja Kristensen, Finance Manager og NAV projektleder hos CULT, udtaler: 

”Projektet forløb rigtig fint, og ikke mindst blev tidsplan og økonomi overholdt i henhold til C2ITs oplæg. Det var udbytterigt for vores brugere, at deres arbejdsgange og brugen af NAV blev analyseret og optimeret. Brugerne opnåede et NAV kompetenceløft samt en langt større forståelse af hele vores værdikæde og forståelse af tværorganisatoriske processer.”

 


Brian Møller Kirkegaard, Head of Operations, CULT - Dynamics NAV opgradering med C2ITBrian Møller Kirkegaard, Head of Operations hos CULT, udtaler: 

”Vores fokus på at opnå et dataflow med så realtime data som muligt har medført en markant større tillid til data i NAV. Ydermere kan vi reagere langt tidligere i vores Supply Chain ved eventuelle uforudsete behov. 
Hele vores behovsplanlægning i div. subsystemer, som nu er ved at blive afløst af NAV 2016, har jeg store forventninger til. Vi kan allerede nu se, at vi sparer en del manuelt arbejde. Men vi opnår også en langt mere sikker disponering i vores komplekse logistik set-up.”

 

CULT anvender ikke kun C2IT som NAV samarbejdspartner, men også i forhold til rapportering (BI) ligesom CULT har outsourcet al it-drift til C2IT.
>>Hvis du overvejer at outsource din it-drift, så klik og se video, hvor Henrik Overgaard, adm. direktør hos CULT, kommer med sit bedste råd

   

CULT 

CULT blev grundlagt i 1998 af Brian Sørensen, som dengang drev et af Danmarks største diskoteker. Han savnede et produkt som drinksmikser med koffein, som kunne få folk til at blive lidt længere på diskoteket. CULT Energy Activator var en realitet, og siden er den blevet til CULT Shaker, som indeholder vodka. Sortimentet dækker i dag over en stribe energidrikke samt ciderprodukter med og uden alkohol.

CULT har hovedsæde i Lystrup ved Aarhus. Virksomhedskulturen er stadig ung og uhøjtidelig og gennemsyret af CULTs slogan "Good Energy Always Wins". 

Se mere på http://cult.com/ 

 

Spørgsmål?

Vil du vide mere om Microsoft Dynamics NAV og hvilken forskel det kan gøre for din virksomhed? Så læs mere her eller kontakt Lars Christiansen på telefon 25 55 59 40 eller mail lch@c2it.dk

Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;