Microsoft SQL Server 2016 og Advanced Analytics

21. juni 2016

Den nye SQL Server fra Microsoft er frigivet og vores specialister i Data Solutions er meget begejstrede for de nye funktionaliteter.
Især funktionen Advanced Analytics giver virksomhederne helt nye muligheder. Med indsigt i mønstre og sammenhænge på tværs af enorme og ellers uoverskuelige datamængder får virksomhederne viden, der gør dem bedre i stand til at agere rettidigt.

 

I pressemeddelelse fra Microsoft beskrives funktionen:

Advanced Analytics finder sammenhæng i kaos

… SQL Server 2016 indeholder ret omfattende muligheder for det, man kalder Advanced Analytics. Det er algoritmer, der populært sagt søger efter sammenhænge i store og mangeartede datamængder som f.eks. kunders indkøbsmønster holdt op mod historiske data om andre kunders ageren. Man kan også analysere på potentielle kunders bevægelser på din webshop for at forudsige, om og hvad de ender med at købe eller på sensordata fra maskiner, der kan spå om nærtstående nedbrud. Eller noget helt fjerde.

”Advanced Analytics giver dig kort sagt indsigt i, hvorfor noget skete og hvad der sandsynligvis kommer til at ske, så du kan indlejre det i dine processer og indrette dig herefter. Viser en kunde tegn på at smutte? Så er det måske nu, du skal give dem et ekstra godt tilbud. Ryster en maskine en smule mere end vanligt i spidsbelastningsperioder samtidig med, at driftstemperaturen er let forhøjet? Så er det måske klogt at planlægge et forebyggende servicebesøg i god tid, før den brænder sammen og du får driftsstop,” forklarer Lars Bo Granath, business manager, Information Platform, Microsoft Danmark.

Læs hele teksten på Microsofts website

 

Neden for har vi samlet kort information om forbedringer og nye funktioner i Microsoft SQL Server 2016, men tag meget gerne direkte fat i os og få mere at vide om, hvordan SQL Server 2016 kan gøre en forskel for netop din virksomhed. 

 

Fordele Microsoft SQL Server 2016:

  • Microsoft SQL Server 2016Forbedret in-memory-ydeevne giver op til 30 gange hurtigere transaktioner, mere end 100 gange hurtigere forespørgsler end diskbaserede relationsdatabaser og driftsanalyser i realtid
  • Ny Always Encrypted-teknologi hjælper med at beskytte dine data, når de er i ro, og når de er i bevægelse, lokalt og i clouden, med masternøglerne i applikationen og uden ændringer af applikationen.
  • Stretch Database-teknologi sørger for, at du kan have flere af dine kunders historiske data lige ved hånden. Teknologien sørger for at strække dine varme og kolde OLTP-data til Microsoft Azure på en sikker måde og uden ændringer af applikationen.
  • Indbygget avanceret analyse tilbyder skalerbarhed og ydelsesmæssige fordele i forbindelse med udvikling og kørsel af dine avancerede analysealgoritmer direkte i SQL Server-kernetransaktionsdatabasen
  • Forretningsindsigt gennem rig visualisering på mobile enheder med oprindelige apps til Windows, iOS og Android
  • Gør administration af relationelle og ikke-relationelle data enklere ved at foretage forespørgsler for begge med T-SQL ved hjælp af PolyBase

 

Microsoft SQL Server 2016 versioner

Nedenfor ses oversigt med de forskellige versioner af Microsoft SQL Server 2016.

Bemærk at standardversionen nu har mange BI funktionaliteter som f.eks. Tabular. 

Hent pdf med oversigt over Microsoft SQl Server 2016 versioner

Microsoft SQL Server 2016 version

  

Spørgsmål?

Vil du vide mere om Microsoft SQL Server 2016, er du meget velkommen til at kontakte C2IT:

  • Morten Moos, telefon 2555 5967 eller mail mmo@c2it.dk
  • Martin Thy Asmussen, telefon 2555 5968 eller mail mta@c2it.dk   

 

Del artiklen på
Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;