Cloud giver skræddersyede løsninger

26. november 2014

Cloud Computing

Allan Brunbakke, direktør Infrastructure, C2ITMulighed for at skalere kapaciteten, men også f.eks. øget sikkerhed omkring personfølsomme oplysninger er fordele virksomheder kan drage af cloud-løsninger.

Allan Brunbakke, direktør for Infrastructure hos C2IT, fortæller her om fordelene ved at vælge cloud i sin it-infrastruktur.

 

Skalering af infrastrukturen

”Vi bygger it-services, hvori vi bruger cloud som en væsentlig komponent, og det gør vi jo for at give vores kunder nogle forretningsmæssige fordele.” Sådan siger Allan Brunbakke, direktør for Infrastructure hos C2IT, og han fortsætter med at nævne en række særlige områder, hvor cloud-løsninger er til fordel for virksomhederne. ”En af fordelene er, at cloud tillader kunden at skalere sin infrastruktur op og ned. Hvis kunden selv skal investere i serverkapacitet, er det nødvendigt at betale for en stor overkapacitet for at være sikker på, at kapaciteten er tilstrækkelig også i de kommende år. Det er en af de fordele, vi plejer at fremhæve,” siger han.

 

Kundens behov

Allan Brunbakke fortæller også, at man med cloud får langt bedre mulighed for at budgettere sine it-omkostninger, da man ikke selv har ansvaret for uforudsete omkostninger. ”Man kan simpelthen få det på abonnementsform, og det giver desuden nogle klare likviditetsmæssige fordele.” I det hele taget er der med cloud-løsninger god mulighed for at lave en løsning, som passer til kundens behov, fortæller han. ”Den måde, vi driver disse services for kunden på, er, at vi gør os meget klart, hvilke forretningsmæssige behov kunden har, f.eks. hvor kritisk deres data er for dem, og hvor kritisk tilgængeligheden til dataene er. Med vores services og anvendelsen af cloud-verdenen kommer man ind på et meget stort setup, og det betyder, at kunden kan få sikkerhed for at infrastrukturen og driftsprocesserne passer til forretningens behov, hvilket ofte er svært hvis de selv står for det hele.”

 

Skræddersyet løsning

Med serverdrift efter den traditionelle metode, er risikoen at det er it-afdelingen, som sætter rammerne i stedet for at det er forretningsdelen, som sætter dagsordenen for hvad den har behov for. Med cloud er der bedre muligheder for at skræddersy en løsning til den enkelte virksomhed. ”Det kan f.eks. være systemer som er specielt kritiske for en virksomhed på bestemte tidspunkter, hvor vi sørger for at der er et ekstra beredskab, som kan gribe ind, hvis der sker noget lige på det tidspunkt. Det kan også være i forhold til sikkerhed, f.eks. hvis en virksomhed har personfølsomme data. Der er nogle lovkrav omkring opbevaringen af dem, og vi oplever, at der faktisk er mange, som ikke helt lever op til dem. Det går vi ind og sørger for, at de gør.”

 

Vækstambitioner?

Allan Brunbakke fortæller, at der er en række spørgsmål, som en virksomhed kan stille sig selv for at finde ud af, hvilke fordele de kan få ved en cloud-løsning. Det er spørgsmål omkring, hvor vigtig optimering af likviditet er for kunden, hvor stor it-afdelingen er i forhold til virksomhedens størrelse, hvor stort et spænd der er imellem præstationen fra virksomhedens aktuelle it-løsning, og den som den gerne ville have, og også om hvilke vækstambitioner, virksomheden har, og hvor tidssvarende dens nuværende it-teknologi er.

 

Artiklen med Allan Brunbakke, direktør for Infrastructure hos C2IT, har været bragt på websitet Business & Finans under temaet Digitalisering 

 

Vil du vide mere om cloud?

Vil du vide mere om, hvordan din virksomhed med fordel kan tænke cloud ind i it-infrastrukturen, så kontakt os på telefon 72 16 07 77 eller mail salg@c2it.dk

 

 

Del artiklen på
Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;