Nye aggressive angreb med ransomware

8. marts 2017

Vær opmærksom - inficering af it-systemer!

I øjeblikket er der igen mange danske virksomheder, der får inficeret deres it-systemer med ransomware. Det betyder, at hackere låser virksomhedernes it-systemer eller krypterer alle dokumenter og kræver betaling for at frigive dem igen.

 

Hvordan rammer Cryptoware?
Ransomware angreb foregår typisk ved, at et it-system inficeres med et stykke malware-kode som følge af, at en person i god tro har besøgt en inficeret hjemmeside, åbnet en vedhæftet fil eller et link i en ondsindet e-mail.

 

Pas på Flemming Rasmussen!
En del af vores kunder har fået en mail fra en ”Flemming Rasmussen” vedr. afsendt ordre og et link (se eksempel nedenfor). Pas på denne og andre lignende mails, da de indeholder en yderst aggressiv form for cryptoware.

Det er derfor vigtigt, at alle brugere i organisationen orienteres om, at de skal være ekstra forsigtige med at klikke på links eller åbne vedhæftede filer i mistænkelige mails.

Eksempel på snydemail:

Angreb ransomware - vær opmærksom!

 

Du kan også læse mere om forklaringen på angrebene i aktuel artikel på Computerworld:

Ransomware-angreb vælter ind over Danmark: Allerede dobbelt så mange angreb i 2017 som i hele 2016 - her er grunden

 

Vi er klar til at hjælpe dig!

C2ITs support bliver dagligt kontaktet af virksomheder, der er blevet angrebet. Vi har derfor efterhånden oparbejdet en stor erfaring med at komme tilbage til normal drift. Vores support og konsulenter er klar til at hjælpe dig på telefon 72 16 19 99 eller mail service@c2it.dk.

 

 

Del artiklen på
Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;