Nye angreb med ransomware - Petya

28. juni 2017

Cryptoware - nye aggressive angreb

I går tirsdag den 27. juni er flere lande blevet ramt af et angreb med ransomware (denne gang kaldet Petya), hvor hackere låser virksomhedernes data og låser de computere, som den inficerer og kræver betaling for at frigive dem igen. Blandt mange andre virksomheder globalt er Mærsk ramt.

 

Hvordan rammer Cryptoware?

Ransomware angreb foregår typisk ved, at et it-system inficeres med et stykke malware-kode som følge af, at en person i god tro har besøgt en inficeret hjemmeside, åbnet en vedhæftet fil eller et link i en ondsindet e-mail.

Til forskel fra tidligere, har malwaren bag det seneste angreb evnen til, at spredes fra computer til computer via en sårbarhed i Windows, hvis ikke Windows er opdateret, hvilket gør at konsekvensen af et angreb kan være endnu større end før.

Som altid består en succesfuld bekæmpelse både af tekniske foranstaltninger og at brugerne er opmærksomme og forsigtige med at klikke på links eller åbne vedhæftede filer i mistænkelige mails.

 

Hvad har C2IT gjort for at forebygge et succesfuldt angreb?

Den nye variant benytter samme metode som den vi så henover bededagsferien og de servere og pc'er, som vi står for driften af, var allerede dengang opdateret med de relevante Windows opdateringer fra opdateringen i marts måned. Desuden meddeler leverandøren af vores antivirus løsning, at de også denne gang er i stand til at detektere angrebet og afværge det, om end situationen på det punkt kan ændres, hvis hackerne ændrer i malware-koden, så den slipper forbi antivirus-produktet. 

 

Vi er klar til at hjælpe dig!

Vi har i skrivende stund ikke haft kunder, som har været ramt af Petya angrebet, men bliver du ramt, står vi klar til at hjælpe dig på telefon 7216 1999 eller via mail service@c2it.dk. Du er også velkommen hvis du ønsker en snak om mulighederne for at styrke din it-sikkerhed.  

C2ITs support bliver dagligt kontaktet af virksomheder, der er blevet angrebet. Vi har derfor efterhånden oparbejdet en stor erfaring med at komme tilbage til normal drift. 

 

 

Del artiklen på
Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;