Pas på mystiske mails - nye angreb med ransomware

15. maj 2017

Cryptoware - nye aggressive angreb

Henover bededagsferien er mange lande blevet ramt af et angreb med ransomware (kaldet WannaCrypt/WannaCry), hvor hackere låser virksomhedernes it-systemer eller krypterer alle dokumenter og kræver betaling for at frigive dem igen.

 

Hvordan rammer Cryptoware?
Ransomware angreb foregår typisk ved, at et it-system inficeres med et stykke malware-kode som følge af, at en person i god tro har besøgt en inficeret hjemmeside, åbnet en vedhæftet fil eller et link i en ondsindet e-mail.

Til forskel fra tidligere, har malwaren bag det seneste angreb evnen til, at spredes fra computer til computer via en sårbarhed i Windows, hvis ikke Windows er opdateret, hvilket gør at konsekvensen af et angreb kan være endnu større end før.

Det er derfor vigtigt, at få formidlet ud til alle brugere, at de skal være ekstra forsigtige med at klikke på links eller åbne vedhæftede filer i mistænkelige mails.

 

 

Vi er klar til at hjælpe dig!

C2ITs support bliver dagligt kontaktet af virksomheder, der er blevet angrebet. Vi har derfor efterhånden oparbejdet en stor erfaring med at komme tilbage til normal drift. Vores support og konsulenter er klar til at hjælpe dig på telefon 72 16 19 99 eller mail service@c2it.dk.

 

 

Del artiklen på
Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;