Indsigt til at tage beslutninger

Opgradering til NAV 2016

Letbæk Plast havde mistet overblikket over processerne og udnyttede slet ikke nutidens muligheder for automatisering i virksomhedens tidligere NAV-løsning. Efter rådgivning fra C2IT besluttede de derfor at opgradere til Dynamics NAV 2016

 

Michael B. Thomsen, CEO hos Letbæk Plast fortæller:

Michael B. Thomsen, CEO, Letbæk PlastUdgangspunktet
Vi kom fra en NAV 2009 classic platform, hvor det eneste, vi brugte systemet til, var finans. Vi havde ikke overblik eller gennemsigtighed i vores processer, alt for mange manuelle arbejdsprocesser og en manglende indsigt i egne evner.
Sammen med C2IT besluttede vi os for at tage skridtet fuldt ud og opgradere til nyeste NAV og få hele værdikæden løftet over i NAV for dermed at kunne agere og reagere mere agilt. Sammen med C2IT har vi valgt at opdele projektet i 3 faser, hvor den underlæggende præmis var ”standard NAV med begrænset antal tilpasninger”. Den første fase skulle skabe indsigt, bedre rapportering og få styr på stamdata til en bedre udnyttelse af NAV i hele værdikæden.

Brugeroplevelsen
Som altid i forbindelse med et systemskifte har der været udfordringer med at skifte fra den kendte brugerflade og de kendte arbejdsprocesser til den nye RTC baseret NAV 2016. Heldigvis har Microsoft gjort NAV 2016 meget brugervenlig og intuitiv. Genkendeligheden fra Microsofts andre produkter f.eks. Office Pakken giver hurtigt en fortrolighed til systemet, og kombineret med muligheden for at tilpasse brugerfladen efter egne ønsker har det været et vellykket skifte. 

Udfordringer
I forbindelse med konvertering og opretning af stamdata oplevede vi naturligt fejl og mangler de første måneder. Efterhånden som vi blev mere rutinerede og stamdata kom på plads, blev fejl og mangler dog reduceret til et minimum, og vi oplever, at vi kan stole på vores data og agere ud fra dem. 

Succes
Vi er i mål med den første fase og kan nu rigtig begynde at drage nytte af de nye muligheder i NAV. Vi har overholdt præmissen om at begrænse tilpasningerne til et minimum og overholdt den tidsplan, vi i fællesskab definerede internt og med C2IT.

Næste skridt
I fase 2 vil overskriften være MRP (Material Requirements Planning), hvilket indbefatter en igangsætning af ruter, arbejdscentre og tidsopsamling i produktionen, en større udnyttelse af logistik og lager samt en generel automatisering. En fase 3 er på tegnebrættet. Den er ikke planlagt i detaljer, men skal b.la. indeholde EDI, CRM og online bestilling.  

 

Letbæk Plast

Letbæk Plast blev grundlagt i 1973. Drivkraften bag mere end 4 årtiers plastproduktion har været en innovativ tankegang og fokus på kunder.
Siden opstarten har Letbæk Plast været pioner inden for genanvendelse af plast og har opbygget markedsledende viden på området. De segmenter, Letbæk Plast primært har fokus på, er Landbrug, Bygge & Anlæg og Design. Se mere på: www.letbaek.dk

 

Spørgsmål?

Vil du vide mere om Microsoft Dynamics NAV og hvilken forskel det kan gøre for din virksomhed? Så læs mere her eller kontakt Lars Christiansen på telefon 25 55 59 40 eller mail lch@c2it.dk

Det er ikke sikkert du kender os, men du kender helt sikkert vores kunder...

;